‘Mijn vader is niet zo’n prater’

“Mijn moeder heb ik ooit een ‘Mam, Vertel Eens’ boek cadeau gedaan. Moeders houden ervan en gaan er uitgebreid mee aan de slag. Dolblij ben ik met het boek waar mijn moeder zoveel aandacht aan heeft besteed en wat we met liefde en plezier doorbladeren als we zin hebben.

Het is eerlijk gezegd niet eerder in me opgekomen mijn vader het boek ‘Pap, Vertel Eens’ cadeau te doen. Mijn lieve vader is niet zo’n prater, net zoals veel vaders denk ik. Ineens besefte ik dat ik dolgraag juist mijn vader zo’n boek wil geven. Hij zal er uit zichzelf vast niet aan beginnen, maar door samen af en toe dit boek te pakken en steeds een paar vragen in te vullen, wordt het een prachtig boek!

Ik ga er onwijs spijt van krijgen als ik mijn vader dit boek niet laat invullen. Mijn ouders zijn gescheiden, papa woont alleen en inderdaad, we hebben het wel eens over ouder worden. Hij vindt het verschrikkelijk. Gelukkig is mijn papa van 58 jaar gezond en happy. Ik kijk ernaar uit om mooie gesprekken te voeren, laat papa maar vertellen. Met dit boek hebben we een leidraad, genoeg gespreksstof en uiteindelijk een prachtig, uniek boek, van papa voor mijn lieve zusje en mijzelf.

Mooie herinneringen en verhalen bewaar je in je hart. En dit boek, waar alle herinneringen en verhalen in zijn opgeschreven, krijgt een ereplaats in mijn mooie boekenkast.”

-Anoniem-