Meteen naar de inhoud

Podcast: Word je eigen cheerleader!

Krijg jij ook de kriebels van het woord ‘zelfliefde’? Dan ben je niet de enige. Een tijdje geleden had ik daar een enorm leuk gesprek over met Hannelore Zwitserlood voor haar podcast. Zij vertelde me dat zij het associeert met een hoog geitenwollen sokken gehalte en mensen die het zó goed hebben dat ze alle tijd hebben om daar mee bezig te zijn. 

Als ik eerlijk ben, kon ik er zelf ook lang niet zoveel mee. Misschien komt dat door vroeger, omdat ik toen altijd dacht dat je vooral niet moest piepen maar gewoon lekker door moest gaan. Dat veranderde toen ik leerde wat zelfliefde inhoudt: met jezelf omgaan zoals je dat zou doen met iemand die ongelofelijk belangrijk voor je is. En het dan niet alleen zeggen, maar ook doen. Want vergis je niet, dat is niet zacht of zijig. Het betekent weten wie je bent en waar je voor staat en daar naar handelen en leven.  

Hannelore nodigde me uit voor haar podcast genaamd Hannelore in je oren en ik genoot van ons gesprek. Wat een mooi mens en wat een mooi gesprek. Echt, authentiek en kwetsbaar. En natuurlijk kwam de vraag voorbij of we er niet een ander woord voor konden verzinnen. Zelfliefde is nu zo’n algemeen begrip, waar iedereen wat anders onder verstaat. Wat nu als je het ziet als het worden van je eigen grootste fan of cheerleader? Zo eentje die ook lief en vergevingsgezind naar zichzelf kan zijn?  

Benieuwd of Hannelore nog steeds de kriebels krijgt? Of ben jij zelf op zoek naar tips? Leuk als je hier meeluistert naar de aflevering van de podcast met Hannelore.

Nieuwsgierig geworden naar het Dagboek voor Zelfliefde waar wij het over hebben in deze podcast? Die vind je hier! Ben je toch op zoek naar een ander thema dat misschien beter bij jou past? Ik heb nog drie andere dagboeken gemaakt, met de thema’s: Groei, Blijdschap en Dankbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *