Meteen naar de inhoud

Waarom tijd het mooiste cadeau is dat je kunt geven

Ik zal het maar eerlijk opbiechten. December is niet mijn favoriete maand van het jaar.

Het is dé maand waarin ik overal stresslevels omhoog zie schieten, waarin het normaal is om strategische onderhandelingen te voeren over wie waar moet zijn op welke dag en Pinterest overbelast raakt omdat hét perfecte kerstdiner plotseling een ding wordt. Los daarvan moeten er nog cadeaus worden gekocht. Maar wat koop je nu voor iemand die alles al heeft?

Mijn eigen wensenlijstje is heel simpel. Het meest waardevolle dat je mij kunt geven is tijd. Of een persoonlijk cadeautje. Iets dat me raakt, me laat glimlachen of me laat merken dat ik er niet alleen voor sta in sommige situaties. Cadeautjes met een persoonlijke betekenis dus.

Voorbeelden van cadeautjes die ik koester zijn mijn cd’s met favoriete vakantieliedjes, een armbandje met een ongelofelijk lief briefje toen ik niet zo lekker in mijn vel zat, de hoodie met de afbeelding van de Eiffeltoren met “I love Londen” erop omdat ik nu eenmaal een vreemd soort humor heb, of het amulet dat me zou beschermen toen ik naar het buitenland vertrok. Maar het mooiste dat mensen die belangrijk voor me zijn me kunnen geven is tijd. Tijd waarin we even niets hoeven. Tijd waarin we de boel even de boel kunnen laten en het echt ergens over gaat. Omdat we in die tijd samen altijd de herinneringen maken waar ik later om moet glimlachen en waardoor ik me geliefd en verbonden voel.

Maar even terug naar die decembermaand. Ik wilde graag een bijdrage leveren aan de quality time die mensen samen hebben. Daarom heb ik de Familie- en Vriendenquiz gemaakt. Quizzen waarmee je op een makkelijke manier eens een ander gesprek voert. De vragen op de kaartjes zorgen voor verrassende gesprekken, hilarische anekdotes en nog meer verhalen over de mensen om je heen. Ik hoop dat er tijdens de vele diners in december mooie momenten ontstaan waarop je samen lacht en gewoon een leuke, ontspannen avond hebt met een drankje en een hapje terwijl je de belangrijke mensen om je heen beter leert kennen.

Ik ben heel trots op de quizzen. Vind ze prachtig geworden. En ik weet ook dat ze werken. Ik heb de Vriendenquiz getest met mijn eigen vriendinnen tijdens ons jaarlijkse weekend weg. Weekenden die oplaadpunten zijn voor ons allemaal. Waar we kletsen, bijpraten, dansen en genieten van de tijd die we samen hebben. Dit jaar speelden we de Vriendenquiz samen. En wat was het een geweldige avond!  Ik heb tot 3 keer toe de slappe lach gehad, geleerd dat een van mijn vriendinnetjes veel en veel sterker is dan ik dacht en een mooi compliment gekregen. Maar waar ik het meest van genoten heb is dat het een avond was waarin ik leerde dat er nog zoveel moois te ontdekken is over de mensen die belangrijk zijn. En dat tijd het mooiste cadeau is dat je elkaar kunt geven.

Ik wens iedereen een hele fijne decembermaand toe!

Liefs,
Elma