Meteen naar de inhoud

VERWEN JE VADER MET AANDACHT

Reizen zit er voorlopig even niet in – of toch wel? Waarom maak je op Vaderdag geen reis door de tijd? Een reis naar je vaders dierbare herinneringen, de verhalen van zijn kindertijd en anekdotes waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Zo’n reis door de tijd begint met één vraag en je krijgt er een levensverhaal voor terug. Het zijn voor mij de verhalen die ertoe doen. En daarom heb ik Pap, Vertel Eens dan ook gemaakt, een boek gevuld met vragen over zijn leven. Een boek dat niet vertelt, maar vraagt. Een boek dat je samen vraag voor vraag kunt doornemen, of aan je vader kunt geven om later gevuld met verhalen weer terug te krijgen. Ik weet dat een echte knuffel er voor veel vaders dit jaar niet inzit. Maar laten we elkaar dan knuffelen met aandacht.   

Vijftien jaar geleden startte ik mijn missie om harten te verbinden. Omdat ik geloof in echt contact met de mensen waar je het meest van houdt. In samen zijn en elkaar vertellen hoeveel je om elkaar geeft. In deze tijd van afstand, voel ik het belang – en het verlangen – meer dan ooit. Geluk draait voor mij niet om heel veel mensen kennen, het draait om een paar mensen heel goed kennen. En zelfs met beperkt fysiek contact, zijn er genoeg manieren om elkaar aan te raken. Ga lekker wandelen met je vader of bel hem uitgebreid op als hij ver weg woont. Geen afleiding. Alleen jij en hij.   

Vier dus deze Vaderdag en denk even niet aan alle negatieve dingen, aan alles waar je je zorgen over maakt in deze vreemde periode. Neem de tijd om echt verbinding te maken met de persoon die er als kind altijd voor je was. En die nog steeds voor je klaar staat en je helpt en steunt wanneer je dat maar nodig hebt. We weten niet hoe de toekomst eruitziet, maar we weten wel dat liefde er onderdeel van uitmaakt. En familie. En verhalen. Geluk is eigenlijk heel simpel. Het is overal om je heen, elke dag. Het enige wat je hoeft te doen, is contact maken met de mensen waar je van houdt.  

Wil je vast starten? Hier zijn vijf vragen voor je vader:

  1. Wat voor kind was je?  
  2. Leek jouw opvoeding op die van mij?  
  3. Wie was je eerste grote liefde?  
  4. Wat wilde je worden toen je klein was?  
  5. Wat vind je het leukst aan vader zijn?  

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *