Meteen naar de inhoud

Verbinden en paying it forward ❤ #shoplocal

Het is een moeilijke tijd waarin we leven. Een tijd waarin we afstand moeten houden van mensen die veel voor ons betekenen. Dat betekent: niet afspreken met vrienden en familie. Geen knuffels voor oma en opa. Maar er gebeurt meer, de Corona maatregelen hebben grote gevolgen voor kleine ondernemers. Het zijn onze favoriete koffietentjes, restaurants, lokale boekhandels en leuke giftshops die het nu zwaar hebben. 

Het gaat me aan het hart. En ik heb nagedacht of ik een manier kon bedenken om te verbinden. Of ik oma’s en opa’s een glimlach kon bezorgen, kleinkinderen een leuke activiteit kon geven terwijl ik ook de kleine ondernemers steun. En plotseling kwam er een klein zinnetje bovendrijven: pay it forward.

Ik heb een tijdje terug de vraag- en doe-boeken Het Grote Oma Interview en Het Grote Opa Interview gemaakt. Boekjes waarmee kleinkinderen Oma en/of kunnen Opa interviewen over vroeger, vandaag en van alles en nog wat. De band tussen grootouder en kleinkind is bijzonder en juist nu we afstand moeten houden, is die verbondenheid belangrijk. Zonder bezoek zijn inhoudelijke gesprekken juist extra waardevol. Opa of oma interviewen is leuk, ontzettend interessant en leidt de aandacht een tijdje af van de rare situatie waarin we met z’n allen zijn beland. En het mooie is, dat dat ook kan via beeldbellen of telefoon. 

Ik ga ze weggeven. GRATIS. Je krijgt van mij de boekjes cadeau. Voor jezelf, je vrienden of de organisaties waar jij werkt of mee in contact bent die wel een steuntje kunnen gebruiken. Maar ik wil er wel graag iets voor terug. Een belofte. Van jou en van de mensen aan wie jij de boekjes doorgeeft. Ik wil graag dat jij de waarde van het boekje – een tientje – uitgeeft bij kleine, lokale ondernemers. Haal een ijsje, een bloemetje voor iemand die het zwaar heeft, koop een roman bij je lokale boekhandel of bestel een salade bij je favoriete lunchtentje. Of, als geld lastig is, wil ik je vragen om een goede daad te doen. Haal boodschappen, stuur een kaartje of kies iets anders dat bij jou past.  Op deze manier geven we verbinding en liefde door. En ik geloof dat dat is wat de wereld draaiende houdt.

Help je mee om meer harten te verbinden en tegelijkertijd harten onder de riem te steken? Top!  

Hoe werkt het?
WhatsApp je naam en adres en hoeveel gratis boekjes van welke soort je graag wil ontvangen naar +31 (0)85 303 7828(max 8) Wij brengen je alleen de verzendkosten van 4 euro in rekening. Hier ontvang je een betaalverzoekje voor.

Werk je bijv. in een verzorgingshuis en wil je meer boekjes hebben of heb je andere vragen? Horen we graag via hetzelfde WhatsApp nummer.

Heel veel plezier met doorgeven!

Veel liefs,

PS1: lees meer over de boekjes…
PS2: Leuk om jouw #payitforward terug te zien op mijn Facebook of Instagram 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *