Meteen naar de inhoud

Bestseller Mam & Pap vertellen over jou! krijgt er een broertje én een zusje bij.

Wereldwijd zijn er meer dan 3 miljoen mensen die met hulp van de Vertel Eens boeken de prachtigste verhalen schrijven over hun leven, of dat van hun kind. Wat ik er geweldig aan vind, is dat er zoveel verhalen bewaard blijven die belangrijk zijn. Want het zijn geen spullen, maar verhalen die de belangrijkste erfenissen zijn om door te geven. 

De wereld van families is veranderd
Een van de boeken uit die serie is Mam & Pap vertellen over jou!, een invulboek met vragen dat start bij de zwangerschap en doorloopt tot de pubertijd. De reden dat ik het ooit maakte, is dat ik me verbaasde dat er verwacht werd dat moeders babyboeken invulden. Ik wilde juist dat vaders ook meeschreven omdat zij net zo goed prachtige verhalen hebben. Verhalen die net weer anders zijn dan die van moeders. 

Toen ik het schreef, was ik onderdeel van een “traditioneel” gezin en keek ik ook op die manier naar de wereld. Maar in de loop der jaren is niet alleen veel in mijn eigen wereld veranderd, maar ook in de wereld in het algemeen. Als ik om me heen kijk, zie ik overal nieuwe manieren waarop gezinnen samenleven en met elkaar omgaan. Co-ouderschap, samengestelde gezinnen en gezinnen met twee mama’s of twee papa’s zijn tegenwoordig heel normaal. Het begrip “traditioneel” en de plaatjes die we daarvan zien passen eigenlijk al lang niet meer bij hoe we leven. Ik vond het dan ook belangrijk om een bijdrage hieraan te leveren, zodat de boeken die ik maak, passen bij de tijd waarin we leven.

De Vertel Eens serie breidt uit
Ik ben dan ook enorm trots dat ik kan aankondigen dat er twee boeken gepubliceerd worden die nog ontbraken aan de geliefde Vertel Eens serie. Boeken die al heel lang op mijn wensenlijstje stonden:

Mam & Mam vertellen over jou!” en “Pap & pap vertellen over jou!“.

Iemand vroeg me deze week waarom deze boeken nu juist zo belangrijk voor me waren. Het antwoord is voor mij heel simpel: ik geloof dat, wanneer het om kinderen gaat, er maar een ding belangrijk is: dat ze opgroeien in een gezin waar er van ze enorm veel van ze gehouden wordt en waar ze de herinneringen maken waar ze een leven lang op terug kunnen kijken. En dat vastleggen van die herinneringen, dat is waar deze boeken om draaien. Ik hoop dan ook dat de boeken gevuld worden met kleurrijke, liefdevolle en geweldige verhalen die generaties lang doorgegeven worden. 

Liefs,
Elma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *