Meteen naar de inhoud

Team LOVE

In welk team speel jij?

Ik keek vanochtend terug op die afgelopen, rare weken. Waar sommige dagen heel goed gaan en alles gewoon een beetje lukt. 
Maar er zijn ook dagen waarop ik in de war ben en me verdrietig voel, omdat de wereld voor mij gewoon niet klopt. 

Met een wereld die langzaam weer opstart voelt het alsof we onszelf opdelen in verschillende teams. Ik spreek mensen die geloven dat het virus onderdeel is van een groter complot. En ik zie mensen die bang zijn. Voor zichzelf en de mensen die ze lief hebben. En er zijn mensen die heel goed gedijen door de rust die COVID-19 bracht. Die meer rust voelen en genieten van de dingen die er wel zijn. 

Verandering is voor iedereen lastig. Zeker als je niet weet voor wie of wat je eigenlijk bang moet zijn. Ik heb geleerd dat angst een slechte raadgever is. Omdat angst meer stuk maakt dan we ooit samen kunnen bouwen. Ik geloof dat liefde de wereld laat draaien. En dat start niet bij de overheid, de media of mensen om je heen. Het start altijd bij jezelf. Je kiest namelijk zelf hoe je in een wedstrijd staat. 

Ik fietste deze week voor het eerst met Finn naar de voetbal. We hadden het over opstellingen, teams en wedstrijden. 
En hij legde het zo heerlijk aan me uit: “Mam, winnen is pas gaaf als je het zijn allen doet. Als iedereen gewoon mee mag doen”. Beter dan mijn kind kan ik het eigenlijk niet zeggen.

Ik startte een paar weken een Pay-It-Forward, en ben nog steeds onder de indruk van wat er gebeurde. Hoe jullie allemaal massaal aanhaakten, doorgaven en meer dan 10.000 lichtpuntjes brachten. 

Vandaag wil ik je eigenlijk vragen om me weer wat te beloven. Me te beloven dat we allemaal teamspelers blijven. En in de komende weken samen te blijven spelen door ervoor te kiezen om mensen in hun waarde te laten. Ook al geloven ze wat anders over het virus en de regels dan jij.

Iedereen speelt zijn eigen wedstrijd in deze tijd. En ik hoop dat je je blijft realiseren dat het voor iedereen zoeken is. Dat het soms makkelijk en soms heel moeilijk is, omdat het spel en de regels telkens veranderen. 

Misschien is de wereld over een tijdje weer zoals het was.
Misschien ook niet. Wat het ook gaat worden, we dragen allemaal ons steentje bij aan hoe het er straks uitziet. 

Dus zullen we allemaal inzetten op winnen? Niet voor jezelf, maar voor iedereen.

Voordat ik gisteren ging slapen, liep ik nog even de slaapkamer van mijn kinderen in. En terwijl ik keek naar alles wat me lief is, realiseerde ik me dat hoe wij ons nu gedragen, de blauwdruk wordt hoe kinderen met grote veranderingen om zullen gaan. 

Ik kies er daarom voor om onderdeel te zijn van Team LOVE. Voor mij betekent dat dat iedereen mee mag spelen, een mening mag hebben en ik luister. Zonder te oordelen. Maar het betekent ook dat ik mijn eigen koers vaar en kies voor wat voor mij juist en goed voelt. 

Nu is in je eentje in een team zitten niet zo gezellig,
Dus ik ben op zoek naar spelers en mijn vraag is: doe je met me mee? 

Liefs,

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *