Meteen naar de inhoud

Mooie dingen maak je nooit alleen, de start van mijn uitgeverij

Afgelopen zomer startte ik mijn eigen uitgeverij. In de 17 jaar als auteur had ik heel veel kennis opgedaan en was het tijd voor mijn volgende stap. Het allemaal zelf doen. Ik bedacht, schreef en maakte de eerste boeken van mijn uitgeverij, die in oktober gepubliceerd werden. En ook al had ik al enorm veel kennis, het helemaal zelf doen, is toch wel even andere koek. Terugkijkend, zijn er een hoop emoties voorbijgekomen. Ik heb gelachen, geleerd, gestresst en genoten. Er waren momenten dat ik ongelooflijk onzeker was maar de meeste tijd overheerste het gevoel dat wat ik deed, klopte.  
 
Iets meer dan een maand geleden verschenen mijn vier dagboeken en Elma, vertel eens in de boekhandels en het stof is ondertussen een beetje neergedaald. Vandaag vroeg iemand me wat mijn mooiste momenten van dit jaar waren. Met stip op een staat de avond waarop ik mijn kinderen de eerste exemplaren van mijn boeken overhandigd heb, terwijl we omringd waren door mensen die ons lief zijn. Mijn boek is namelijk opgedragen aan hen.  
 
Toen ze geboren werden, nam ik me namelijk voor om de allerbeste moeder en vrouw te worden die ik kon zijn. Zo eentje die hen alles zou leren over hoe het werkt in het leven. Het omgekeerde is waar. Ik leer elke dag van hun puurheid, hun blik op het leven en hun oneindige vertrouwen in mij. Ze laten me geloven dat ik alles kan. En door hun vertrouwen, ga ik altijd achter die dromen van me aan. Blijf ik geloven dat ik de wereld boek voor boek, spel voor spel, een beetje mooier kan maken door mensen met zichzelf en anderen te verbinden.  

Mijn uitgeverij is daar een mooi voorbeeld van. Het is soms gewoon ook een kwestie van een besluit nemen, beginnen, doorzetten en erop vertrouwen dat het goed komt. Want goedkomen, dat deed het. Meer dan zelfs.  
 
De afgelopen tijd heb ik alle aandacht en felicitaties gekregen. Ik heb ervan genoten, ben er stil van geweest, maar mooie dingen maak je nooit alleen. Er was een prachtige club mensen om me heen die grappen bleven maken, kennis deelde, kippensoep maakte en die me boven mezelf lieten uitstijgen. En soms, geloofden ze even meer in mij dan dat ik dat zelf deed. En dat, is het mooiste cadeau dat je kunt krijgen. Daarom met deze post ook groot applaus van mij aan:  
  
Karin Rus: je bent een geweldige redacteur. AnneMarie Adriaans: dank voor de prachtige designs. Christine: je bent niet alleen een fijne eindredacteur, maar ook een grote blijmaker. Elco Roest en Hans van Nivo: wat is het geweldig om boeken met jullie te maken.  
Maarten Richel, Julia van Rij van New Book Collective: superleuk om uitgever bij jullie club te zijn. Sarah: thanks for alle mooie foto’s. Florence: dank je wel dat ik er altijd uitzie als mezelf. Nouja, de 2.0 versie dan. Lisette van den Bergh, Vaness, Fiona van Kruining, Marianne Schonbach: dank voor het meelezen met mijn manuscript. Sandra van Mook: dank voor alle leuke initiatieven en samenwerkingen. Emma Oomen: je bent een topper.  

 
De eerste lovende recensies en reacties zijn binnen, en daar wil ik jullie allemaal voor bedanken. Ik heb de boeken met heel liefde gemaakt en hoop dat ze een bijdrage gaan leveren aan échte verbinding. Met jezelf. Want alles wat je nodig hebt, zit al in je.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *