Elma Van Vliet

Dit inzicht leidde me tot de herinrichting van mijn website, waarbij ik koos voor eenvoud, helderheid en overzicht.

Terug naar de essentie: een nieuwe website

Een van de redenen waarom ik zo van de zomer hou, is omdat alles vaak even tot stilstand komt. Mijn tijd wordt in één keer anders ingedeeld: van rennen om alles af te krijgen voor de vakantie begint tot aan het genieten van vakantie met de kinderen en even helemaal niets moeten. Het veranderen van tempo voelt altijd onwennig in het begin, maar uiteindelijk voel ik altijd weer hoe belangrijk rust is. Ik denk altijd dat ideeën alleen opborrelen wanneer ik werk, maar vaak is het tegenovergestelde waar. De rust geeft me juist helderheid over mijn doelen en de dingen die ik écht wil doen en maken. Maar ik voel ook veel beter hoe het met mij en degenen die me lief zijn gaat. En wat we de komende tijd nodig hebben.

De vakantie was heerlijk, lekker back to basic. Heel veel buiten, weinig plannen maar gewoon zien wat de dag brengt. Het liet me ook weer zien hoe snel de tijd eigenlijk vliegt. En hoe snel mijn wereld en de wereld om me heen aan het veranderen en vernieuwen is. Of ik dat nu leuk vind of niet. Wat ik erbij voel is een diepgaand verlangen naar vernieuwing en tegelijkertijd vereenvoudiging. Een drang om terug te keren naar de kern van wat werkelijk van belang is: het koesteren van herinneringen die een diepe betekenis hebben.

Ondanks de geweldige mogelijkheid van digitale verbinding, merk ik dat we steeds makkelijker de band met elkaar verliezen. Hoe drukker je bent, hoe vaker je genoegen neemt met een statusupdate, een snel appje of een like. Het is volgens mij de tijd waarin we leven. Maar voor mij kan niets van dat alles echte gesprekken vervangen. Of tijd samen. Want juist dat zijn de momenten waarin de echte verhalen gedeeld worden en we af kunnen dwalen naar kleine zijpaden die weer zorgen voor waardevolle gesprekken. En door je eigen verhaal te delen en écht te luisteren naar anderen ontstaat er begrip en empathie. Je ziet en voelt wat je gemeenschappelijk hebt en leert weer van de zienswijze van de ander.

Deze zomer genoot ik opnieuw van de eenvoudige dingen. De schaterlach van mijn jongste bij een ondeugende grap, het gesprek met een dierbare vriendin waarin we elkaar meerdere keren onderbraken omdat er geen haast was, de knuffel van mijn grote broer bij aankomst van een lange reis of de zonsondergang die de lucht in vlam zette – het zijn de momenten die mijn hart een sprongetje laten maken. Op de socials lijkt het vaak alsof we allemaal een groots en meeslepend leven leiden.

Ik realiseerde me dat de druk om een groots en meeslepend leven te leiden soms ervoor zorgt dat we de kleine vreugdes om ons heen over het hoofd zien. Dit inzicht leidde me tot de herinrichting van mijn website, waarbij ik koos voor eenvoud, helderheid en overzicht. Ik nodig je uit om een kijkje te nemen en je aan te melden voor onze nieuwsbrief die we vanaf september frequenter zullen versturen. Elke maand bieden we inspiratie en updates, want verbinding maakt alles nog mooier.

Liefs, Elma

Terug naar blog